Łódzka kuchnia regionalna

(okładka twarda)
Łódzka kuchnia regionalna (okładka twarda)
Liczba stron: 80
Oprawa: twarda
Wydawca: Dom Wydawniczy Księży Młyn

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 12 godzin

Normalna cena:
39,90 zł
Special Price 26,49 zł
- +
LUB

Opis

Wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki "Łódzkiej kuchni czterech kultur" zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.

Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.

Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.

Dodatkowe informacje

Autor Zarębska Agata, Borowska Izabella
Nazwa Łódzka kuchnia regionalna
Liczba stron 80
Oprawa twarda
Wydawca Dom Wydawniczy Księży Młyn
Numer wydania I
Język wydania polski
Dystrybutor In Rock Music Press
Data premiery 15-11-2017
Język oryginału polski
Rok wydania 2017
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Łódzka kuchnia regionalna

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków: