102 ciasta z owocami siostry Anastazji

(okładka twarda)
102 ciasta z owocami siostry Anastazji (okładka twarda, książki)
Liczba stron: 256
Data premiery: 22-04-2015
Wydawca: Wydawnictwo WAM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
34,90 zł
Special Price 22,49 zł
- +
LUB

Opis

Najnowsza książka kucharska to zbiór sprawdzonych przepisów na wypieki z polskimi owocami sezonowymi bestsellerowej autorki s. Anastazji Pustelnik FDC. Przepisy oparte na łatwo dostępnych składnikach i łatwe w wykonaniu są doskonałą pomocą dla gospodyń domowych i tych, którzy uwielbiają smak naszych rodzimych owoców.

Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta drożdżowe, rolady i ciasteczka z odpowiednio dobranymi kompozycjami smacznych owoców z naszych ogrodów i bazarów: jabłek, truskawek, malin, gruszek, śliwek, agrestu i wielu innych.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pustelnik Anastazja
Nazwa 102 ciasta z owocami siostry Anastazji
Liczba stron 256
Data premiery 22-04-2015
Wydawca Wydawnictwo WAM
Seria Przepisy Siostry Anastazji
Oprawa twarda
ean 9788327710109
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2015
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: 102 ciasta z owocami siostry Anastazji

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Anastazja Pustelnik pojawiła się na świecie 13 października we wsi Dylągowa w województwie podkarpackim. Jest polską siostrą zakonną, należącą do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Do zakonu wstąpiła w 1973 roku. Wcześniej pracowała w hucie szkła zlokalizowanej na terenie ówczesnej Czechosłowacji, a także podejmowała prace dorywcze przy sadzeniu leśnych drzew. Gotować zaczęła w wieku 17 lat, do czego zmusiła ją wczesna śmierć matki. Będąc już w zakonie, podjęła się obowiązków kucharki dla niepełnosprawnych dzieci z domów opieki społecznej, gotowała dla nich przez 12 lat. Po tym czasie zaczęła przygotowywać specjały kulinarne dla jezuitów z zakonu w Krakowie. To oni namówili ją do publikowania książek z przepisami, które stały się głośnymi bestsellerami. Anastazja Pustelnik jest dzisiaj lepiej znana jako siostra Anastazja. Jej książki sprzedały się już w kilku milionach egzemplarzy. Anastazja Pustelnik zasłużyła sobie na miano „Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej”, nadane jej w 2007 roku przez redakcję „Gościa Niedzielnego”. W kolejnym roku siostra Anastazja została laureatką Nagrody Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Zadebiutowała opublikowaniem książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Jako najważniejsze wartości w swoim życiu wskazuje modlitwę i pracę. Siostra Anastazja Pustelnik swoje przepisy opiera na prostych, tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Na ich bazie można przygotować potrawy regionalne, sporządzane od wielu lat w różnych częściach naszego kraju. Autorka specjalizuje się zwłaszcza w pieczeniu ciast owocowych – m.in. kruchych, z biszkoptem, drożdżowych i ucieranych. W jej książkach znajdziemy także przepisy na dania mięsne i rybne, pierogi, naleśniki, sałatki i surówki, zupy, przetwory, konfitury, marynaty etc. Są to potrawy i przysmaki przeznaczone na różne okazje, takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wielki Post, Adwent, jubileusze czy nawet zaręczyny. Krąży pogłoska, że dania z przepisów siostry Anastazji Pustelnik zawsze się udają. Być może wynika to z tego, że siostra modli się za osoby korzystające z jej poradników do Maryi. Autorka opiera swoje potrawy na prostych, lokalnych produktach, które są łatwo dostępne w sklepach.