Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

(okładka twarda, książki)
100/100
Liczba stron: 160
Data premiery: 23-11-2016
Wydawca: Publicat

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 48 godzin

Normalna cena:
44,90 zł
Special Price 29,49 zł
- +
LUB

Opis

"Kuchnia polska to jest to! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich.

W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów, ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!"
Kasia Bosacka


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Bosacka Katarzyna
Nazwa Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
Liczba stron 160
Data premiery 23-11-2016
Wydawca Publicat
Oprawa twarda
ean 9788324522040
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 2

Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.
Ocena
Recenzja wg Anna / (Dodano 20.11.2017)
Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.
Ocena
Recenzja wg Anna / (Dodano 18.11.2017)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł -
Pocztex Kurier 48 5,99 zł 7,99 zł
Kurier 9,99 zł 12,99 zł

Zamówienie powyżej 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 3,99 zł
Kurier 0,00 zł 8,99 zł

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.