Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy

(okładka miękka)
Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 96
Data premiery: 29-04-2014
Wydawca: Wydawnictwo Dragon

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
19,99 zł
Special Price 15,49 zł
- +
LUB

Opis

Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała.

Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Rusin Wiesława
Nazwa Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy
Liczba stron 96
Data premiery 29-04-2014
Wydawca Wydawnictwo Dragon
Oprawa miękka
ean 9788378870272
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2014
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Wiesława Rusin to autorka książek o tematyce zdrowego odżywiania. Jest absolwentką filologii węgierskiej, tłumaczem, przewodnikiem turystycznym oraz mentorem i propagatorką psychodietetyki. Pisze książki o charakterze poradnikowym, które pomagają w zapobieganiu oraz leczeniu chorób cywilizacyjnych – nowotworów, cukrzycy, schorzeń układu krwionośnego czy chorób autoimmunologicznych. Prowadzi bloga przyjaznydietetyk.com. W swoich książkach oraz wykładach posługuje się metodami medycyny holistycznej, która bierze pod uwagę nie tylko sferę fizyczną pacjenta, lecz także duchową i emocjonalną. Podejście to jest swego rodzaju połączeniem dietetyki oraz psychologii. Wiesława Rusin przekonuje, że sposób żywienia odgrywa niebagatelny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego. Podkreśla, że przyczyną wielu chorób jest zakwaszenie organizmu oraz wprowadzanie go w stan chronicznego stanu zapalnego. Proponuje w związku z tym sposób żywienia oparty na zasadzie 4N – niezakwaszający, niskoglikemiczny, naturalny oraz niealergizujący. Poleca zwłaszcza spożywanie lokalnych produktów pochodzenia roślinnego, ukazując korzyści płynące ze stosowania diety wegetariańskiej. Swoje wnioski opiera na wynikach najnowszych badań naukowych. Zwraca szczególną uwagę na konieczność dbania o jelita, które jej zdaniem w największym stopniu odpowiadają za odporność. Wiesława Rusin to także podróżniczka oraz autorka przewodników turystycznych, które ukazały się dzięki współpracy z Gazetą Wyborczą oraz takimi wydawnictwami jak SBM oraz Pascal. Najwięcej opublikowanych przez nią przewodników dotyczy Grecji i licznych wysp znajdujących się na jej obszarze. Autorka wielokrotnie odwiedziła ten kraj, dlatego zna niemal każdy jego zakątek. Ukazuje więc czytelnikom najbardziej warte zobaczenia miejsca, ciekawe trasy i szlaki turystyczne, obiekty kultury czy rozrywki. Dzieli się wieloma praktycznymi poradami zasłyszanymi od lokalnych mieszkańców. Oprócz Grecji, tematem jej ilustrowanych przewodników jest również Słowacja oraz Węgry.