Dieta dla mózgu

(okładka miękka)
Dieta dla mózgu (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 160
Data premiery: 26-09-2017
Wydawca: Wydawnictwo Astrum

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 72 godziny

Normalna cena:
29,00 zł
Special Price 22,99 zł
- +
LUB

Opis

Barbara Jakomowicz-Klein w książce "Dieta dla mózgu" stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i składników mineralnych? Czy stosowanie odpowiedniej diety wpływa na sprawność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące.

W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także – co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się "zapominalstwa"? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Jakimowicz-Klein Barbara
Nazwa Dieta dla mózgu
Liczba stron 160
Data premiery 26-09-2017
Wydawca Wydawnictwo Astrum
Oprawa miękka
ean 9788364786235
Numer wydania II
Język wydania polski
Język oryginału polski
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Dieta dla mózgu

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Barbara Jakimowicz-Klein to polska specjalistka w zakresie tematyki zdrowego żywienia. Autorka licznych książek kulinarnych. Ukończyła studia archeologiczne na Uniwersytecie Wrocławskim. W zakres jej zainteresowań wchodzą zwłaszcza zwyczaje kuchenne oraz folklor Dolnego Śląska - Jakimowicz-Klein publikuje artykuły na ten temat w internetowym serwisie Potrawyregionalne.pl. W miejscu tym zdaje relacje z głośnych eventów kulinarnych, a także zdradza tajniki wypieku pieczywa. W swoich książkach autorka prezentuje również lokalną kuchnię innych miejsc Polski. Proponuje ogromną liczbę przepisów na wykwintne potrawy mięsne oraz jarskie. Na uwagę zasługują zwłaszcza jej publikacje pomagające samodzielnie upiec chleb i różnego rodzaju ciasta, a także przygotować przepyszne nalewki. Autorka w swoich książkach prezentuje także różnego typu diety – na przykład wegetariańską, chińską, antymiażdżycową, przeciwreumatyczną czy funkcjonalną. Wychodzi z założenia, że to właśnie niewłaściwy sposób żywienia stanowi główną przyczynę współczesnych chorób cywilizacyjnych. Sięgając po jej książki możemy dowiedzieć się, co należy jeść między innymi w przypadku alergii, chorób serca, miażdżycy, a także różnego typu schorzeń układu oddechowego, nerwowego, mięśniowego czy kostno-stawowego. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada również czytelnikowi w jaki sposób wzmocnić układ odpornościowy, aby rzadziej przechodzić infekcje. Proponuje poza tym inne metody alternatywnego leczenia – m.in. za pomocą ziół. Barbara Jakimowicz-Klein za swoją działalność w propagowaniu regionalnej kuchni została nagrodzona w trakcie I Międzynarodowego Kulinarnego Zlotu Orłów, który odbył się w 2007 roku w Szczawnie Zdroju. Autorka w swoich publikacjach podejmuje również tematykę związaną z folklorem oraz wierzeniami religijnymi. Napisała między innymi książkę przybliżającą zagadnienie opętań przez złe duchy oraz istnienia aniołów. Wyjaśnia dokładnie kim są te tajemnicze istoty, które zwykle wzbudzają w nas lęk lub niedowierzanie.