Dieta w insulinooporności

(okładka miękka)
Dieta w insulinooporności (okładka miękka, książki)
100/100
Liczba stron: 356
Data premiery: 31-01-2018
Wydawca: Wydawnictwo Feeria

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
39,90 zł
Special Price 24,99 zł
- +
LUB

Opis

Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności  Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską.

Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności.

Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami.

Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów.

Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności.

Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika
Nazwa Dieta w insulinooporności
Liczba stron 356
Data premiery 31-01-2018
Wydawca Wydawnictwo Feeria
Oprawa miękka
ean 9788372297150
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2018
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 2

Jeżeli ktoś z Was, podobnie jak ja cierpi na insulinoodporność, to z pewnością będzie zachwycony tą książką. Ja długo szukałam takiego poradnika, który poradzi mi w jaki sposób jeść. Ta książka dała mi ogromną dawkę wiedzy, przede wszystkim o produktach, które mogę jeść. Te informacje pozwoliły mi komponować posiłki według moich smaków. Natomiast dieta, która znalazłam w książce, aż na cztery miesiące pozwoliła mi swobodnie żonglować przepisami oraz potrawami. Teraz moja choroba, która początkowo wydała się być końcem świata, nie jest już taka przerażająca. A wszystko dzięki tej książce.
Ocena
Recenzja wg Dieta w inulinoodporności. / (Dodano 10.12.2018)
Kompletne vademecum o chorobie, która dotyka coraz większą rzeszę ludzi. Rzetelna pozycja zawierająca wiele pomysłów jak walczyć z insulino odpornością. Super przepisy na każdy dzień tygodnia.
Ocena
Recenzja wg Joanna / (Dodano 05.02.2018)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Dieta w insulinooporności

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Magdalena Makarowska to znana polska dietetyczka, a także pedagog i biotechnolog. Certyfikowany członek Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Ukończyła liczne szkolenia, które zostały potwierdzone certyfikatem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Na co dzień prowadzi własny gabinet dietetyczny Centrum – Natura, którego siedziba znajduje się w Łodzi. Swoich pacjentów przyjmuje także w Warszawie. Makarowska jest również organizatorką warsztatów kulinarnych w polskich placówkach edukacyjnych, a także twórczynią programu edukacyjnego „Rosnę zdrowo, bo wiem co jem”. Poza tym prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania oraz publikuje artykuły dietetyczne w czasopiśmie „Moda na Zdrowie”. Wielokrotnie zabierała głos jako ekspert w programach telewizyjnych, takich jak „Pytanie na śniadanie”, „Stylowy magazyn” czy „Dzień Dobry TVN”. Magdalena Makarowska jest autorką popularnych książek, będących poradnikami dietetycznymi. Do najbardziej znanych spośród nich należy seria „Jedz pysznie, chudnij cudnie”. Sama o sobie mówi „dietetyczka hedonistka”, podkreślając mało rygorystyczny charakter proponowanych jadłospisów. Nie zachęca do skrupulatnego liczenia kalorii, lecz zastąpienia niezdrowych i wysokokalorycznych produktów zdrową żywnością – kolorową, smaczną i pełną korzystnych dla zdrowia witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych. Makarowska proponuje wyeliminowanie z diety żywności wysoko przetworzonej, mleka, cukrów prostych oraz pszenicy. Podstawą zdrowego żywienia w jej opinii powinny być warzywa, owoce, a także dobrej jakości mięso, nabiał oraz nienasycone tłuszcze roślinne. W swoich książkach autorka skupia się nie tylko na zaleceniach dotyczących utraty zbędnych kilogramów, lecz także wiąże dietę z zapobieganiem i leczeniem chorób cywilizacyjnych. Jej poradniki są skierowane zwłaszcza do osób z insulinoopornością, alergią, nadciśnieniem, wysokim poziomem cholesterolu, nowotworami oraz schorzeniami układu krwionośnego. Magdalena Makarowska w swoich publikacjach namawia również do aktywności fizycznej oraz przeciwdziałania stresowi.