Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących

(okładka miękka)
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 312
Data premiery: 01-09-2016
Wydawca: Vivante

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
49,90 zł
Special Price 38,49 zł
- +
LUB

Opis

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!

Przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergiej Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.

Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend „zero waste”.

W tym bogato ilustrowanym poradniku znajdziesz wszystkie wskazówki niezbędne do tego, aby zidentyfikować, zebrać i przyrządzić 60 jadalnych dzikich roślin, które rosną tuż niedaleko. Autor przedstawia podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikiej żywności, omawia trujące rośliny, protokół identyfikacji jadalnych roślin, etykietę ich zbierania i metody konserwacji, które pozwalają ją przechowywać i dłużej cieszyć się zdrowotnymi aspektami.

Znalazło się tu także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

Oszczędność pieniędzy, ekonomiczna samowystarczalność, zdrowszy tryb życia i niepowtarzalne doznania smakowe to tylko niektóre z trwałych korzyści wypływających z żywienia się lokalnymi dzikimi roślinami jadalnymi.

Zainspiruj się poszukiwaniami Siergieja Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Boutenko Sergei
Nazwa Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących
Liczba stron 312
Data premiery 01-09-2016
Wydawca Vivante
Oprawa miękka
Tłumacz Szelichowska-Kiziniewicz Marta
ean 9788365442468
Tytuł i podtytuł oryginalny Wild Edibles: A Practical Guide to Foraging, with Easy Identification of 60 Edible Plants and 67 Recipes
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału angielski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 8,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.