Insulinooporność. Szybkie dania

(okładka miękka)
Insulinooporność. Szybkie dania (okładka miękka)
Liczba stron: 408
Data premiery: 15-05-2019
Wydawca: Feeria

Dostępny jako przedsprzedaż | Data premiery: 2019-05-15

Normalna cena:
39,90 zł
Special Price 25,99 zł
- +
LUB

Opis

Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych.

Jadłospisy na 3 miesiące
Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich
5 podstawowych produktów w każdym przepisie
Czas przygotowania: do 20 minut

Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście. 

Co znajdziesz w tej książce?

  • rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności
  • listę produktów, z których warto korzystać 
  • podstawowe zasady gotowania dla zabieganych
  • przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością
  • sposoby na okiełznanie głodu

"Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja."
Dominika Musiałowska

"Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i  dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością."
Magdalena Makarowska


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika
Nazwa Insulinooporność. Szybkie dania
Liczba stron 408
Data premiery 15-05-2019
Wydawca Feeria
Oprawa miękka
ean 9788372298485
Podtytuł polski Insulinooporność. Szybkie dania
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2019
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Insulinooporność. Szybkie dania

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Magdalena Makarowska to znana polska dietetyczka, a także pedagog i biotechnolog. Certyfikowany członek Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Ukończyła liczne szkolenia, które zostały potwierdzone certyfikatem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Na co dzień prowadzi własny gabinet dietetyczny Centrum – Natura, którego siedziba znajduje się w Łodzi. Swoich pacjentów przyjmuje także w Warszawie. Makarowska jest również organizatorką warsztatów kulinarnych w polskich placówkach edukacyjnych, a także twórczynią programu edukacyjnego „Rosnę zdrowo, bo wiem co jem”. Poza tym prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania oraz publikuje artykuły dietetyczne w czasopiśmie „Moda na Zdrowie”. Wielokrotnie zabierała głos jako ekspert w programach telewizyjnych, takich jak „Pytanie na śniadanie”, „Stylowy magazyn” czy „Dzień Dobry TVN”. Magdalena Makarowska jest autorką popularnych książek, będących poradnikami dietetycznymi. Do najbardziej znanych spośród nich należy seria „Jedz pysznie, chudnij cudnie”. Sama o sobie mówi „dietetyczka hedonistka”, podkreślając mało rygorystyczny charakter proponowanych jadłospisów. Nie zachęca do skrupulatnego liczenia kalorii, lecz zastąpienia niezdrowych i wysokokalorycznych produktów zdrową żywnością – kolorową, smaczną i pełną korzystnych dla zdrowia witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych. Makarowska proponuje wyeliminowanie z diety żywności wysoko przetworzonej, mleka, cukrów prostych oraz pszenicy. Podstawą zdrowego żywienia w jej opinii powinny być warzywa, owoce, a także dobrej jakości mięso, nabiał oraz nienasycone tłuszcze roślinne. W swoich książkach autorka skupia się nie tylko na zaleceniach dotyczących utraty zbędnych kilogramów, lecz także wiąże dietę z zapobieganiem i leczeniem chorób cywilizacyjnych. Jej poradniki są skierowane zwłaszcza do osób z insulinoopornością, alergią, nadciśnieniem, wysokim poziomem cholesterolu, nowotworami oraz schorzeniami układu krwionośnego. Magdalena Makarowska w swoich publikacjach namawia również do aktywności fizycznej oraz przeciwdziałania stresowi.