Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym

(okładka miękka, książki)
Liczba stron: 304
Data premiery: 16-06-2017
Wydawca: Wydawnictwo Feeria

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
39,90 zł
Special Price 24,99 zł
- +
LUB

Opis

Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Zarówno insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa choroba wymagają mądrej zmiany diety, przecież właśnie dotychczasowa dieta do tych problemów doprowadziła. Diagnozę insulinooporności lub cukrzycy zawsze musi postawić lekarz. Jednak są pewne wczesne niepokojące sygnały, na które powinniśmy sami zwrócić uwagę. Jeśli w porę wprowadzisz prawidłowe odżywianie, stan insulinooporności może się wyciszyć, a cukrzyca – w ogóle nie rozwinąć.

To TY masz największy wpływ na to, czy swoją chorobę pogłębisz czy pokonasz! Nie zrzucaj winy na geny, tendencję do otyłości, ciążę, hormony, tryb pracy itd. Na każdym etapie życia można dużo naprawić. Poza tym moim celem jest to, żebyście zdrowo gotowali dla całej RODZINY. Bo ta dieta jest idealna dla wszystkich!
Magdalena Makarowska

"Regularnie dostaję od swoich czytelników pytania, jakie książki na temat insulinooporności mogłabym polecić. Przez długi czas miałam duży problem z odpowiedzią, ponieważ brakowało na rynku pozycji, które byłyby w 100% odpowiednie dla insulinoopornych. Ale niedawno całkowicie się to zmieniło. Rewolucję w życiu wielu pacjentów zrobiła książka Magdaleny Makarowskiej Dieta uzdrawiająca organizm. Dlatego jestem pewna, że Jedz pysznie z niskim indeksem już nieodwracalnie wywróci Wasz świat do góry nogami! Oczywiście jeśli zależy Wam na powrocie do zdrowia, szczupłej sylwetki i doskonałego samopoczucia, bo korzystanie z tej książki po prostu na taką zmianę skazuje. Gorąco polecam nie tylko insulinoopornym, polecam ją każdemu z Was!"
Dominika Musiałowska – autorka projektu Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie, www.insulinoopornosc.com


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Makarowska Magdalena
Nazwa Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym
Liczba stron 304
Data premiery 16-06-2017
Wydawca Wydawnictwo Feeria
Oprawa miękka
ean 9788372296627
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2017
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 9,99 zł 12,99 zł

Zamówienie powyżej 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 3,99 zł
Kurier 0,00 zł 8,99 zł

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Magdalena Makarowska to znana polska dietetyczka, a także pedagog i biotechnolog. Certyfikowany członek Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Ukończyła liczne szkolenia, które zostały potwierdzone certyfikatem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Na co dzień prowadzi własny gabinet dietetyczny Centrum – Natura, którego siedziba znajduje się w Łodzi. Swoich pacjentów przyjmuje także w Warszawie. Makarowska jest również organizatorką warsztatów kulinarnych w polskich placówkach edukacyjnych, a także twórczynią programu edukacyjnego „Rosnę zdrowo, bo wiem co jem”. Poza tym prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania oraz publikuje artykuły dietetyczne w czasopiśmie „Moda na Zdrowie”. Wielokrotnie zabierała głos jako ekspert w programach telewizyjnych, takich jak „Pytanie na śniadanie”, „Stylowy magazyn” czy „Dzień Dobry TVN”. Magdalena Makarowska jest autorką popularnych książek, będących poradnikami dietetycznymi. Do najbardziej znanych spośród nich należy seria „Jedz pysznie, chudnij cudnie”. Sama o sobie mówi „dietetyczka hedonistka”, podkreślając mało rygorystyczny charakter proponowanych jadłospisów. Nie zachęca do skrupulatnego liczenia kalorii, lecz zastąpienia niezdrowych i wysokokalorycznych produktów zdrową żywnością – kolorową, smaczną i pełną korzystnych dla zdrowia witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych. Makarowska proponuje wyeliminowanie z diety żywności wysoko przetworzonej, mleka, cukrów prostych oraz pszenicy. Podstawą zdrowego żywienia w jej opinii powinny być warzywa, owoce, a także dobrej jakości mięso, nabiał oraz nienasycone tłuszcze roślinne. W swoich książkach autorka skupia się nie tylko na zaleceniach dotyczących utraty zbędnych kilogramów, lecz także wiąże dietę z zapobieganiem i leczeniem chorób cywilizacyjnych. Jej poradniki są skierowane zwłaszcza do osób z insulinoopornością, alergią, nadciśnieniem, wysokim poziomem cholesterolu, nowotworami oraz schorzeniami układu krwionośnego. Magdalena Makarowska w swoich publikacjach namawia również do aktywności fizycznej oraz przeciwdziałania stresowi.