Koktajle. Klinika soku

(okładka miękka)
Koktajle. Klinika soku (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 272
Data premiery: 16-03-2016
Wydawca: Wydawnictwo Feeria

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 72 godziny

Normalna cena:
34,90 zł
Special Price 22,99 zł
- +
LUB

Opis

Znajdziesz tu:

  • 100 koktajli na różne okazje
  • Dla małych i dużych, zdrowych i chorych, grubych i chudych
  • Owocowe i warzywne śniadania
  • Płynne przekąski i kolacje
  • Nietypowe zestawienia składników
  • Koktajle odchudzające i lecznicze

Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu.

Wielu z nas nie ma jednak pewności, jakie składniki wybrać, by napój był smaczny i zdrowy. A kiedy potrzeba dietetycznego przewodnika, do akcji rusza Magdalena Makarowska, ekspert w dziedzinie żywienia. Autorka podpowiada, z jakich składników przygotować koktajle, które podniosą naszą odporność, staną się sojusznikiem w zmaganiach z naszymi schorzeniami, pomogą oczyścić organizm z toksyn, zregenerować po wysiłku fizycznym, odchudzić czy zadbać o urodę. Książka zawiera też koktajlowe smakołyki dla dzieci, napoje idealne dla przyszłych mam, kobiet dojrzałych czy prawdziwych facetów.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Makarowska Magdalena
Nazwa Koktajle. Klinika soku
Liczba stron 272
Data premiery 16-03-2016
Wydawca Wydawnictwo Feeria
Oprawa miękka
ean 9788372295484
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Koktajle. Klinika soku

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Magdalena Makarowska to znana polska dietetyczka, a także pedagog i biotechnolog. Certyfikowany członek Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Ukończyła liczne szkolenia, które zostały potwierdzone certyfikatem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Na co dzień prowadzi własny gabinet dietetyczny Centrum – Natura, którego siedziba znajduje się w Łodzi. Swoich pacjentów przyjmuje także w Warszawie. Makarowska jest również organizatorką warsztatów kulinarnych w polskich placówkach edukacyjnych, a także twórczynią programu edukacyjnego „Rosnę zdrowo, bo wiem co jem”. Poza tym prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania oraz publikuje artykuły dietetyczne w czasopiśmie „Moda na Zdrowie”. Wielokrotnie zabierała głos jako ekspert w programach telewizyjnych, takich jak „Pytanie na śniadanie”, „Stylowy magazyn” czy „Dzień Dobry TVN”. Magdalena Makarowska jest autorką popularnych książek, będących poradnikami dietetycznymi. Do najbardziej znanych spośród nich należy seria „Jedz pysznie, chudnij cudnie”. Sama o sobie mówi „dietetyczka hedonistka”, podkreślając mało rygorystyczny charakter proponowanych jadłospisów. Nie zachęca do skrupulatnego liczenia kalorii, lecz zastąpienia niezdrowych i wysokokalorycznych produktów zdrową żywnością – kolorową, smaczną i pełną korzystnych dla zdrowia witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych. Makarowska proponuje wyeliminowanie z diety żywności wysoko przetworzonej, mleka, cukrów prostych oraz pszenicy. Podstawą zdrowego żywienia w jej opinii powinny być warzywa, owoce, a także dobrej jakości mięso, nabiał oraz nienasycone tłuszcze roślinne. W swoich książkach autorka skupia się nie tylko na zaleceniach dotyczących utraty zbędnych kilogramów, lecz także wiąże dietę z zapobieganiem i leczeniem chorób cywilizacyjnych. Jej poradniki są skierowane zwłaszcza do osób z insulinoopornością, alergią, nadciśnieniem, wysokim poziomem cholesterolu, nowotworami oraz schorzeniami układu krwionośnego. Magdalena Makarowska w swoich publikacjach namawia również do aktywności fizycznej oraz przeciwdziałania stresowi.