Kuchnia bez pszenicy glutenu i nabiału

(okładka miękka)
Kuchnia bez pszenicy glutenu i nabiału (okładka miękka, książki)
100/100
Liczba stron: 165
Data premiery: 23-11-2015
Wydawca: Wydawnictwo RM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
29,90 zł
Special Price 21,49 zł
- +
LUB

Opis

100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.

Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie!

Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. Z tą książką kucharską szybko nabierzesz pewności siebie w kuchni.

W tym poradniku znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata, dobre na śniadanie, obiad i kolację, na przekąskę w ciągu dnia i na deser. Masz do wyboru zupy, sosy, lasagne, zapiekanki rybne, makaronowe i wiejskie, burgery, babeczki, sernik, szarlotka, a także quiche, pitty i puddingi. Nie zabrakło tu również przepisów na specjalne okazje – na przyjęcia, urodziny i Boże Narodzenie.

Ta książka to potwierdzenie, że nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Savill Antoinette
Nazwa Kuchnia bez pszenicy glutenu i nabiału
Liczba stron 165
Data premiery 23-11-2015
Wydawca Wydawnictwo RM
Oprawa miękka
Tłumacz Skawran Katarzyna
ean 9788377734285
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału angielski
Rok wydania 2015
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 1

Nietolerancje pokarmowe dotykają ludzkość coraz częściej niosąc ze sobą strach przed zmianą diety, koniecznością rezygnacji z ulubionych dań i przekąsek, czy też przerażają wizją spędzenia wielu godzin w kuchni, aby przygotować posiłek, który będzie odpowiedni i zdrowy. Czy jednak strach i stres spowodowany nową sytuacją jest konieczny? Książka, którą dziś przedstawiam, z całą pewnością udowadnia, że prosta, pyszna i jednocześnie różnorodna kuchnia bez glutenu, pszenicy i nabiału jest możliwa do wdrożenia w każdym domu.

Kto z nas nie lubi pachnących, smakowitych posiłków jedzonych w gronie najbliższych? Kolorowa, przyciągająca wzrok potrawa potrafi umilić każdy dzień i dodać energii do działania. Życie bywa jednak przewrotne i gdy słyszymy diagnozę: nietolerancja pokarmowa – stajemy w obliczu zmian, które dotkną nie tylko nas, ale także naszych domowników. Autorka książki w przystępny sposób wychodzi naprzeciw oczekiwaniom czytelników, przedstawiając sto przepisów spełniających wymagania nowej diety.

Znajdziemy tu pięknie opracowany wstęp do nowej diety, wskazówki praktyczne dotyczące wyposażenia, BHP czy też planowania zakupów. Na uwagę zasługują urocze fotografie wybranych potraw oraz garść wiedzy teoretycznej dotyczącej np. zup, deserów, chlebów, ryb.

A może chcemy poznać dania warzywne, przyrządzić pizzę lub tartę? Apetyczne zapiekanki, risotto, pesto – potrawy przyrządzone bez glutenu i laktozy – a co najważniejsze – bez sztucznych dodatków poprawiających smak i zapach - są świetną propozycją dla całej rodziny.

Niewątpliwym atutem książki są: zwięzłość przedstawianych przepisów, podanie ilości porcji oraz praktyczne rady, którymi w ciekawy sposób przeplatana jest lektura. Po zapoznaniu się z wiadomościami i przepisami zawartymi w książce jestem pewna, że dieta wykluczająca pewne produkty z diety może być równie smaczna i przystępna, jak tradycyjna, domowa kuchnia. Wystarczy tylko stosować się do porad autorki i cieszyć się zdrowiem na talerzu dla całej rodziny.

Książkę polecam tym, którzy chcą urozmaicić swoją dietę, osobom dotkniętym nietolerancjami pokarmowymi i ich współbiesiadnikom, bo widok apetycznych i zdrowych dań na stole to powód do dumy każdej pani domu.

Czytajmy na zdrowie!
Ocena
Recenzja wg http://teczasmakow.blogspot.com/2018/08/recenzja-ksiazki-kuchnia-domowa-bez.html / (Dodano 30.08.2018)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Kuchnia bez pszenicy glutenu i nabiału

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.