Kuchnia polska dla początkujących

(okładka twarda, książki)
100/100
Liczba stron: 320
Data premiery: 11-09-2013
Wydawca: Wydawnictwo Publicat

Dostępność: Produkt niedostępny

Opis

Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.
Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.
Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:

  • informacje o produktach i ich wartości odżywczej,
  • zasady racjonalnego żywienia,
  • zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny,
  • techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw,
  • skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Chojnacka Romana, Swulińska-Katulska Aleksandra, Przytuła Jolanta, Aszkiewicz Ewa
Nazwa Kuchnia polska dla początkujących
Liczba stron 320
Data premiery 11-09-2013
Wydawca Wydawnictwo Publicat
Oprawa twarda
ean 9788324519705
Podtytuł polski Mój niezbędnik
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 2

Bardzo fajna książka. Warto ją kupić. Dobrze wydane pieniądze.
Ocena
Recenzja wg Gość / (Dodano 05.11.2019)
Praktyczne porady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować, by następnie poczuć się w kuchni jak we własnym restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce autorstwa Ewy Aszkiewicz,Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskaiej, Jolanty Przytuły.

Polska kuchnia jest smaczna, ale wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w każdym dniu, poznaniu sposobów przyrządzania i podawania tychże dań kulinarnych.

Książka ta składa się z 7 rozdziałów w następującej treści:

1. Przystawki, przekąski i sosy.
2. Zupy i dania z jednego garnka.
3. Mięso, podroby, dziczyzna, drób i ryby.
4. Potrawy z mąki, kaszy, jajek, mleka i sera.
5. Potrawy z warzyw, owoców i grzybów.
6. Ciasta i ciasteczka i desery.
7. Przetwory.

Każdy z rozdziałów zawiera dokładny opis potraw co stanowi tutaj pozytywny kunszt przedsmaku danej potrawy. Możemy dodatkowo zapoznać się z historiami dotyczącymi powstawania danej przekąski związanymi z kanapkami. Dla ułatwienia każde danie jest wykonywane etapami oraz zostało bardzo dokładnie udokumentowane poprzez fotografię.

Przepisy na które zwróciłam szczególną uwagę to: marynaty, przeciery warzywne , musy, kompoty, desery, torciki bez pieczenia, bezy.

Tekst składników na przepisy zamieszczony na łamach książki jest napisany małą czcionką co utrudnia odczytanie. Dodatkowy element stanowi to przepisy są łatwe do wykonania.

Idealna książka dla początkujących kucharzy oraz amatorów kuchni lubiących tworzyć nowe dzieła kulinarne polskie, które posiadają od lat swoje tradycje.

Twarda oprawa, zawiera piękne fotografie potraw, spis ilustracji, 320 stron, wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2013.

Zapraszam do zapoznania się z tą książką, która będzie służyła każdemu z nas by zgłębić wiedzę na temat smaków polskiej kuchni.
Ocena
Recenzja wg Anna / (Dodano 10.09.2017)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Kuchnia polska dla początkujących

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Koszty dostawy:

Zamówienie do 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł -
Poczta Polska Odbiór w placówce
6,99 zł 8,99 zł
Stacje Orlen 6,99 zł -
Poczta Polska Pocztex Kurier 48 7,99 zł 9,99 zł
Kurier 9,99 zł 12,99 zł

Zamówienie powyżej 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -
Poczta Polska Odbiór w placówce 0,00 zł 4,99 zł
Stacje Orlen 0,00 zł -
Poczta Polska Pocztex Kurier 48 0,00 zł 4,99 zł
Kurier 0,00 zł 8,99 zł