Kuchnia tradycyjna Siostry Anastazji

(okładka twarda, książki)
Liczba stron: 256
Data premiery: 12-10-2016
Wydawca: Wydawnictwo WAM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
34,90 zł
Special Price 23,49 zł
- +
LUB

Opis

Siostra Anastazja, autorka kulinarnych bestsellerów, tym razem sięgnęła do tradycyjnych przepisów z różnych regionów geograficznych Polski. Oprócz potraw wracających na nasze stoły, Czytelnik znajdzie tu dania, które od pewnego czasu goszczą w naszych domach rzadziej. Cebulorz, baba ziemniaczana, oładki, bliny, świeżonka - to tylko kilka potraw z ponad stu zamieszczonych w tej książce.

Podstawą kuchni proponowanej w tej książce są: ziemniaki, fasola, kapusta, kasza gryczana, ogórki kiszone, buraki, cebula, grzyby, owoce leśne, drób i ryby. Dzięki przepisom siostry Anastazji tworzą niepowtarzalne smaki.
Miłośnicy domowych wypieków oprócz tradycyjnych ciast znajdą tu również przepisy na doskonały chleb.


Już wkrótce Czytelnicy książek Siostry Anastazji będą mogli wypróbować nowe potrawy i wypieki, tym razem przygotowane przez Siostrę Salomeę, która w nowo przygotowywanej książce Wydawnictwa WAM podzieli się swoją wielką pasją kulinarną.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pustelnik Anastazja
Nazwa Kuchnia tradycyjna Siostry Anastazji
Liczba stron 256
Data premiery 12-10-2016
Wydawca Wydawnictwo WAM
Seria Przepisy Siostry Anastazji
Oprawa twarda
ean 9788327712325
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Kuchnia tradycyjna Siostry Anastazji

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 8,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Anastazja Pustelnik pojawiła się na świecie 13 października we wsi Dylągowa w województwie podkarpackim. Jest polską siostrą zakonną, należącą do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Do zakonu wstąpiła w 1973 roku. Wcześniej pracowała w hucie szkła zlokalizowanej na terenie ówczesnej Czechosłowacji, a także podejmowała prace dorywcze przy sadzeniu leśnych drzew. Gotować zaczęła w wieku 17 lat, do czego zmusiła ją wczesna śmierć matki. Będąc już w zakonie, podjęła się obowiązków kucharki dla niepełnosprawnych dzieci z domów opieki społecznej, gotowała dla nich przez 12 lat. Po tym czasie zaczęła przygotowywać specjały kulinarne dla jezuitów z zakonu w Krakowie. To oni namówili ją do publikowania książek z przepisami, które stały się głośnymi bestsellerami. Anastazja Pustelnik jest dzisiaj lepiej znana jako siostra Anastazja. Jej książki sprzedały się już w kilku milionach egzemplarzy. Anastazja Pustelnik zasłużyła sobie na miano „Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej”, nadane jej w 2007 roku przez redakcję „Gościa Niedzielnego”. W kolejnym roku siostra Anastazja została laureatką Nagrody Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Zadebiutowała opublikowaniem książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Jako najważniejsze wartości w swoim życiu wskazuje modlitwę i pracę. Siostra Anastazja Pustelnik swoje przepisy opiera na prostych, tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Na ich bazie można przygotować potrawy regionalne, sporządzane od wielu lat w różnych częściach naszego kraju. Autorka specjalizuje się zwłaszcza w pieczeniu ciast owocowych – m.in. kruchych, z biszkoptem, drożdżowych i ucieranych. W jej książkach znajdziemy także przepisy na dania mięsne i rybne, pierogi, naleśniki, sałatki i surówki, zupy, przetwory, konfitury, marynaty etc. Są to potrawy i przysmaki przeznaczone na różne okazje, takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wielki Post, Adwent, jubileusze czy nawet zaręczyny. Krąży pogłoska, że dania z przepisów siostry Anastazji Pustelnik zawsze się udają. Być może wynika to z tego, że siostra modli się za osoby korzystające z jej poradników do Maryi. Autorka opiera swoje potrawy na prostych, lokalnych produktach, które są łatwo dostępne w sklepach.