Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

(okładka twarda, książki)
100/100
Autor: Dymek Marta
Liczba stron: 288
Data premiery: 17-10-2018
Wydawca: Wydawnictwo Marginesy

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
49,90 zł
Special Price 31,49 zł
- +
LUB

Opis

Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!

Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.

Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.

Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Dymek Marta
Nazwa Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Liczba stron 288
Data premiery 17-10-2018
Wydawca Wydawnictwo Marginesy
Oprawa twarda
ean 9788365973863
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2018
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 1

Kuchnia roślinna jest od niedawna moim wielkim odkryciem. Jestem pod wrażeniem smaków, możliwości kombinacji, jakie dają właśnie warzywa. Na tę książkę natrafiłam zupełnie przypadkowo, jednakże od pierwszego przepisu wiedziałam, że będę z niej korzystała bardzo długo. Jestem zachwycona faktem, że opiera się ona na warzywach sezonowych. Jednocześnie zabierając nas również do świata niesamowitych odległych miejsc, jakim są Tajlandia oraz Wietnam. Dzięki tym przepisom mam wrażenie, że przenoszą się do świata wspaniałych zapachów oraz wielu kolorów. Polecam, bo naprawdę warto po nią sięgnąć!
Ocena
Recenzja wg Rewelacja / (Dodano 21.11.2019)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 50 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł -
Pocztex Kurier 48 5,99 zł 7,99 zł
Kurier UPS 9,99 zł 12,99 zł

Zamówienie 50 zł - 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł** -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł** 0,00 zł**
Kurier UPS 0,00 zł** 0,00 zł**

Zamówienie powyżej 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 0,00 zł**
Kurier UPS 0,00 zł 0,00 zł**

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

**DZIEŃ DARMOWEJ DOSTAWY
Promocja trwa do 10.12.19 r. do godz. 23:59.