Paczkomat za 0 zł dla zamówień od 69 zł! Sprawdź warunki promocji >

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja HGT12. Podręcznik. Część 1

(okładka miękka)
Data premiery: 30-08-2020
Wydawca: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny + czas dostawy

Normalna cena:
58,22 zł
Special Price 49,99 zł
- +
LUB

Opis

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.

Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.

Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość – tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.

Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Opracowanie zbiorowe
Nazwa Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja HGT12. Podręcznik. Część 1
Data premiery 30-08-2020
Wydawca WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa miękka
ean 9788302190667
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja HGT12. Podręcznik. Część 1

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

**Warunki promocji: "Paczkomat za 0 zł dla zamówień od 69 zł"

Koszty dostawy:

Zamówienie do 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 7,99 zł / 0 zł** -
Placówki Poczty Polskiej 6,99 zł 8,99 zł
Stacje Orlen 6,99 zł -
Pocztex Kurier 48 7,99 zł 9,99 zł
Kurier 9,99 zł 12,99 zł

Zamówienie powyżej 199 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Paczkomaty Inpost 24/7 0,00 zł -
Placówki Poczty Polskiej 6,99 zł 8,99 zł
Stacje Orlen 6,99 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 4,99 zł
Kurier 0,00 zł 8,99 zł