Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

(okładka miękka)
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 114
Data premiery: 14-06-2016
Wydawca: Wydawnictwo Format AB

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
26,00 zł
Special Price 21,99 zł
- +
LUB

Opis

Zbiór ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia.

Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części:
Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia.
Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia.

Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Kowalska Joanna Ewa
Nazwa Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Liczba stron 114
Data premiery 14-06-2016
Wydawca Wydawnictwo Format AB
Oprawa miękka
ean 9788389184702
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 8,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.