Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kaszubska

(okładka twarda)
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kaszubska (okładka twarda, książki)
Liczba stron: 144
Wydawca: Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A.
Seria: Polska kuchnia regionalna

Dostępność: Produkt niedostępny

Opis

Po chłopsku, ale na bogato – kuchnia kaszubska ma w repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie. Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby – było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje.

Dodatkowe informacje

Autor Opracowanie zbiorowe
Nazwa Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kaszubska
Liczba stron 144
Data premiery 16-10-2015
Wydawca Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A.
Seria Polska kuchnia regionalna
Oprawa twarda
Podtytuł polski Polska kuchnia regionalna.
Numer wydania I
Język wydania polski
Dystrybutor FK Olesiejuk
Język oryginału polski
Rok wydania 2015
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kaszubska

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków: