Potrawy i dania wykwintne

(okładka miękka)
Potrawy i dania wykwintne (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 292
Data premiery: 09-10-2013
Wydawca: Wydawnictwo Astrum

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
35,00 zł
Special Price 22,99 zł
- +
LUB

Opis

Zastanawiasz się, czy twój wieczorny posiłek aby ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z właściwą sobie oprawą, o odpowiedniej porze, nie tylko wzmacnia organizm, ale i przyczynia się do jego właściwej kondycji psychicznej. Czy jest coś bowiem piękniejszego niż kolacja przy świecach, z ukochaną osobą? Taka kolacja z pewnością jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Dlatego jeśli nie wiesz, co przygotować do jedzenia zestresowanemu mężowi czy chcesz za pomocą odpowiedniej diety pomóc swojej córce pozbyć się problemów z cerą, sięgnij koniecznie po "Potrawy i dania wykwintne"! 

Barbara Jakimowicz-Klein, autorka wielu poczytnych książek kulinarnych, w swym kolejnym zbiorze doskonałych receptur na pyszne, proste i niedrogie dania kolacyjne pokusiła się o ich uporządkowanie pod względem wpływu na zdrowie człowieka. Tak też zgodnie z wartościami odżywczymi danych produktów oraz zaproponowanych ziół podzieliła przepisy m.in. na posiłki wzmacniające siły witalne i odporność organizmu, poprawiające koncentrację, antystresowe czy odmładzające i odchudzające. Słowem, każdy, kto dba o własne zdrowie i chce racjonalnie się odżywiać, powinien mieć tę książkę we własnej... kuchni!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Jakimowicz-Klein Barbara
Nazwa Potrawy i dania wykwintne
Liczba stron 292
Data premiery 09-10-2013
Wydawca Wydawnictwo Astrum
Seria Kuchnia i diety
Oprawa miękka
ean 9788372778369
Podtytuł polski Na wieczorną porę
Numer wydania II
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2013
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Potrawy i dania wykwintne

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Barbara Jakimowicz-Klein to polska specjalistka w zakresie tematyki zdrowego żywienia. Autorka licznych książek kulinarnych. Ukończyła studia archeologiczne na Uniwersytecie Wrocławskim. W zakres jej zainteresowań wchodzą zwłaszcza zwyczaje kuchenne oraz folklor Dolnego Śląska - Jakimowicz-Klein publikuje artykuły na ten temat w internetowym serwisie Potrawyregionalne.pl. W miejscu tym zdaje relacje z głośnych eventów kulinarnych, a także zdradza tajniki wypieku pieczywa. W swoich książkach autorka prezentuje również lokalną kuchnię innych miejsc Polski. Proponuje ogromną liczbę przepisów na wykwintne potrawy mięsne oraz jarskie. Na uwagę zasługują zwłaszcza jej publikacje pomagające samodzielnie upiec chleb i różnego rodzaju ciasta, a także przygotować przepyszne nalewki. Autorka w swoich książkach prezentuje także różnego typu diety – na przykład wegetariańską, chińską, antymiażdżycową, przeciwreumatyczną czy funkcjonalną. Wychodzi z założenia, że to właśnie niewłaściwy sposób żywienia stanowi główną przyczynę współczesnych chorób cywilizacyjnych. Sięgając po jej książki możemy dowiedzieć się, co należy jeść między innymi w przypadku alergii, chorób serca, miażdżycy, a także różnego typu schorzeń układu oddechowego, nerwowego, mięśniowego czy kostno-stawowego. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada również czytelnikowi w jaki sposób wzmocnić układ odpornościowy, aby rzadziej przechodzić infekcje. Proponuje poza tym inne metody alternatywnego leczenia – m.in. za pomocą ziół. Barbara Jakimowicz-Klein za swoją działalność w propagowaniu regionalnej kuchni została nagrodzona w trakcie I Międzynarodowego Kulinarnego Zlotu Orłów, który odbył się w 2007 roku w Szczawnie Zdroju. Autorka w swoich publikacjach podejmuje również tematykę związaną z folklorem oraz wierzeniami religijnymi. Napisała między innymi książkę przybliżającą zagadnienie opętań przez złe duchy oraz istnienia aniołów. Wyjaśnia dokładnie kim są te tajemnicze istoty, które zwykle wzbudzają w nas lęk lub niedowierzanie.