Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni

(okładka miękka)
Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 400
Data premiery: 18-04-2018
Wydawca: Edipresse Książki

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 72 godziny

Normalna cena:
59,90 zł
Special Price 38,49 zł
- +
LUB

Opis

Soczewica.

Jest znakomitym źródłem białka, ma dużo zdrowego błonnika, jest lekkostrawna i niskokaloryczna, zawiera witaminy i jest bogata w pierwiastki, szczególnie  magnez i żelazo. Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie, wzmacnia odporność, dodaje siły, a poza tym jest prostu pyszna!

W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira, typowe nepalskie danie dhal, a także wiele moich własnych ulubionych przepisów. Gulasze, dania jednogarnkowe, sałaty i aromatyczne curry.

Ponad sto nowych potraw wypróbowanych w mojej kuchni.

Smacznego!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pawlikowska Beata
Nazwa Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni
Liczba stron 400
Data premiery 18-04-2018
Wydawca Edipresse Książki
Oprawa miękka
ean 9788381175159
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2018
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Beata Pawlikowska urodziła się 11 czerwca 1965 roku w Koszalinie. Obok Martyny Wojciechowskiej należy do najpopularniejszych polskich podróżniczek. Zajmuje się także pisaniem książek, fotografią, dziennikarstwem, a ponadto jest tłumaczem. Studiowała anglistykę i hungarystykę, jednak żadnego z tych kierunków nie ukończyła. Zanim zdobyła sławę, podejmowała się różnych zajęć zarobkowych – była m.in. kelnerką, sprzątaczką czy sekretarką.


W 1990 roku rozpoczęła pracę w Radiu Koszalin, prowadząc dla słuchaczy tej rozgłośni kurs języka angielskiego, a następnie osobistą audycję muzyczną. W kolejnych latach prowadziła również audycje i programy muzyczne dla Programu III Polskiego Radia oraz Radia Kolor. Jej kariera radiowa nabrała rozpędu w 2004 roku, kiedy rozpoczęła pracę w Radiu Zet, gdzie była autorką podróżniczej audycji „Świat według blondynki”. Przez ponad rok nagrywała również program „Świat według Beaty Pawlikowskiej w radiowej Jedynce. Pawlikowska jest ponadto autorką licznych artykułów dla takich czasopism jak m.in. Gazeta Wyborcza, Polityka, Rzeczpospolita, Viva!, Focus czy Gazeta Wrocławska. Prywatnie Beata Pawlikowska od 1994 roku była żoną znanego podróżnika Wojciecha Cejrowskiego, jednak w 2004 roku poinformowała media o rozstaniu z mężem.


Pawlikowska to autorka wielu poczytnych książek – podróżniczych, poradników psychologicznych jak i dotyczących zdrowego odżywiania, a także kursów wielu różnych języków obcych. Podróżniczka ta tworzy również literaturę z zakresu beletrystyki, wydając takie tytuły jak „Agnes w Wenecji” (2009) czy „Baśnie dla dzieci i dla dorosłych (2013). W swoich książkach podróżniczych opisuje swoje przeżycia oraz zwyczaje lokalnych społeczności z takich miejsc jak np. Amazonia, Tybet, Tasmania, Himalaje, Kuba, Kambodża Sri Lanka czy Tasmania. W swoich poradnikach Beata Pawlikowska podejmuje natomiast takie tematy jak uzależnienia, poczucie własnej wartości, miłość, samotność, depresja czy wpływ podświadomości na życie człowieka. Autorka promuje również zasady zdrowego odżywiania według chińskiej zasady 5 przemian.