Świąteczne przepisy Siostry Anastazji

(okładka miękka)
Świąteczne przepisy Siostry Anastazji (okładka miękka, książki)
100/100
Liczba stron: 176
Data premiery: 07-11-2016
Wydawca: Wydawnictwo WAM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
19,90 zł
Special Price 13,49 zł
- +
LUB

Opis

Święta Bożego Narodzenia tylko z Siostrą Anastazją!

Siostra Anastazja do dziś pamięta smaki wigilijnej wieczerzy z rodzinnego domu na Kresach. Od lat przygotowuje świąteczne przysmaki dla krakowskich jezuitów - wszystko według sprawdzonych, tradycyjnych receptur z różnych regionów Polski.

Barszcz z uszkami, karp w galarecie, pierogi z kapustą i grzybami, kukutki makowe, śledzie, makowiec, kompot z suszonych owoców - kto potrafiłby przygotować nasze zwyczajowe polskie potrawy lepiej od Siostry Anastazji?

Zaufaj Siostrze Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości.

Ponad 3 000 000 sprzedanych książek!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pustelnik Anastazja
Nazwa Świąteczne przepisy Siostry Anastazji
Liczba stron 176
Data premiery 07-11-2016
Wydawca Wydawnictwo WAM
Oprawa miękka
ean 9788327712622
Numer wydania II
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 1

„Świąteczne przepisy Siostry Anastazji ‘’ to książka związana z Bożym Narodzeniem. Można w niej znaleźć przepisy na sprawdzone tradycyjne polskie dania i wypieki świąteczne.

Mając pod ręką tą książkę można bez trudu ułożyć menu na wieczerzę wigilijną i na bożonarodzeniowe biesiadowanie .

W wirze przedświątecznych przygotowań wykorzystanie propozycji siostry Anastazji – długoletniej kucharki u krakowskich Jezuitów jest nieocenione.

Książka zawiera 111 przepisów, ma miękką okładkę, wydana została przez Wydawnictwo Wam, Kraków 2016.

Polecam. Ułatwisz sobie pracę i zaskoczysz bliskich.
Ocena
Recenzja wg ANNA / (Dodano 24.06.2017)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Świąteczne przepisy Siostry Anastazji

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Anastazja Pustelnik pojawiła się na świecie 13 października we wsi Dylągowa w województwie podkarpackim. Jest polską siostrą zakonną, należącą do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Do zakonu wstąpiła w 1973 roku. Wcześniej pracowała w hucie szkła zlokalizowanej na terenie ówczesnej Czechosłowacji, a także podejmowała prace dorywcze przy sadzeniu leśnych drzew. Gotować zaczęła w wieku 17 lat, do czego zmusiła ją wczesna śmierć matki. Będąc już w zakonie, podjęła się obowiązków kucharki dla niepełnosprawnych dzieci z domów opieki społecznej, gotowała dla nich przez 12 lat. Po tym czasie zaczęła przygotowywać specjały kulinarne dla jezuitów z zakonu w Krakowie. To oni namówili ją do publikowania książek z przepisami, które stały się głośnymi bestsellerami. Anastazja Pustelnik jest dzisiaj lepiej znana jako siostra Anastazja. Jej książki sprzedały się już w kilku milionach egzemplarzy. Anastazja Pustelnik zasłużyła sobie na miano „Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej”, nadane jej w 2007 roku przez redakcję „Gościa Niedzielnego”. W kolejnym roku siostra Anastazja została laureatką Nagrody Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Zadebiutowała opublikowaniem książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Jako najważniejsze wartości w swoim życiu wskazuje modlitwę i pracę. Siostra Anastazja Pustelnik swoje przepisy opiera na prostych, tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Na ich bazie można przygotować potrawy regionalne, sporządzane od wielu lat w różnych częściach naszego kraju. Autorka specjalizuje się zwłaszcza w pieczeniu ciast owocowych – m.in. kruchych, z biszkoptem, drożdżowych i ucieranych. W jej książkach znajdziemy także przepisy na dania mięsne i rybne, pierogi, naleśniki, sałatki i surówki, zupy, przetwory, konfitury, marynaty etc. Są to potrawy i przysmaki przeznaczone na różne okazje, takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wielki Post, Adwent, jubileusze czy nawet zaręczyny. Krąży pogłoska, że dania z przepisów siostry Anastazji Pustelnik zawsze się udają. Być może wynika to z tego, że siostra modli się za osoby korzystające z jej poradników do Maryi. Autorka opiera swoje potrawy na prostych, lokalnych produktach, które są łatwo dostępne w sklepach.