Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów

(okładka miękka)
Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 396
Data premiery: 20-10-2017
Wydawca: CeDeWu Sp. z o.o.

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
49,00 zł
Special Price 34,99 zł
- +
LUB

Opis

Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego”. I właśnie to mnie spotkało. I zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją – skarbonkę wiedzy kulinarnej – nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem, bardziej niż powodzeniem pierwszego wydania tej książki, podjąłem się zadania uczynienia z tego drugiego wydania czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część pozostała taka sama – zawiera przepisy jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych – jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza (jej brak w poprzednim wydaniu jest niewybaczalny). W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, znacznie bogatszy od poprzedniego, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba – ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!

Omówione tematy:

  • Dlaczego warto piec chleb w domu – czas i koszty,
  • Podstawy pieczenia chleba,
  • Ciasto i jego rośnięcie,
  • Receptura podstawowa,
  • Dobór mąki,
  • Triki, aby ciasto lepiej rosło,
  • Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia,
  • Porady praktyczne jak piec chleb w domu,
  • Receptury potraw z chleba.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Valli Alessandro
Nazwa Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów
Liczba stron 396
Data premiery 20-10-2017
Wydawca CeDeWu Sp. z o.o.
Oprawa miękka
Tłumacz Łucki Zbigniew
Podtytuł polski Przepisy z różnych regionów
Numer wydania I
Język wydania polski
Dystrybutor Cedewu
Język oryginału włoski
Rok wydania 2017
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Poczta Polska (48h) 3,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Poczta Polska (48h) 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.