Wielka księga siostry Anastazji. Przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne

(okładka twarda)
Wielka księga siostry Anastazji. Przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne (okładka twarda, książki)
Liczba stron: 392
Data premiery: 29-05-2017
Wydawca: Wydawnictwo WAM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 72 godziny

Normalna cena:
65,00 zł
Special Price 41,99 zł
- +
LUB

Opis

Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji!

Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi.
Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne przygotowanie chleba.
Dania sprawdzone i zawsze smaczne. A co niezwykle istotne, przyrządzone z produktów ogólnodostępnych i na każdą kieszeń. Zarówno dla osób początkujących, jak i dla doświadczonych miłośników sztuki kulinarnej.
Siostra Anastazja szanuje wszystkie trendy kulinarne, ale nie podąża za nimi bezkrytycznie. Dlatego jej przepisom można zaufać. Świadczą o tym ponad 4 000 000 sprzedanych egzemplarzy!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pustelnik Anastazja
Nazwa Wielka księga siostry Anastazji. Przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne
Liczba stron 392
Data premiery 29-05-2017
Wydawca Wydawnictwo WAM
Seria Przepisy Siostry Anastazji
Oprawa twarda
ean 9788327713940
Podtytuł polski Przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2017
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Wielka księga siostry Anastazji. Przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Anastazja Pustelnik pojawiła się na świecie 13 października we wsi Dylągowa w województwie podkarpackim. Jest polską siostrą zakonną, należącą do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Do zakonu wstąpiła w 1973 roku. Wcześniej pracowała w hucie szkła zlokalizowanej na terenie ówczesnej Czechosłowacji, a także podejmowała prace dorywcze przy sadzeniu leśnych drzew. Gotować zaczęła w wieku 17 lat, do czego zmusiła ją wczesna śmierć matki. Będąc już w zakonie, podjęła się obowiązków kucharki dla niepełnosprawnych dzieci z domów opieki społecznej, gotowała dla nich przez 12 lat. Po tym czasie zaczęła przygotowywać specjały kulinarne dla jezuitów z zakonu w Krakowie. To oni namówili ją do publikowania książek z przepisami, które stały się głośnymi bestsellerami. Anastazja Pustelnik jest dzisiaj lepiej znana jako siostra Anastazja. Jej książki sprzedały się już w kilku milionach egzemplarzy. Anastazja Pustelnik zasłużyła sobie na miano „Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej”, nadane jej w 2007 roku przez redakcję „Gościa Niedzielnego”. W kolejnym roku siostra Anastazja została laureatką Nagrody Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Zadebiutowała opublikowaniem książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Jako najważniejsze wartości w swoim życiu wskazuje modlitwę i pracę. Siostra Anastazja Pustelnik swoje przepisy opiera na prostych, tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Na ich bazie można przygotować potrawy regionalne, sporządzane od wielu lat w różnych częściach naszego kraju. Autorka specjalizuje się zwłaszcza w pieczeniu ciast owocowych – m.in. kruchych, z biszkoptem, drożdżowych i ucieranych. W jej książkach znajdziemy także przepisy na dania mięsne i rybne, pierogi, naleśniki, sałatki i surówki, zupy, przetwory, konfitury, marynaty etc. Są to potrawy i przysmaki przeznaczone na różne okazje, takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wielki Post, Adwent, jubileusze czy nawet zaręczyny. Krąży pogłoska, że dania z przepisów siostry Anastazji Pustelnik zawsze się udają. Być może wynika to z tego, że siostra modli się za osoby korzystające z jej poradników do Maryi. Autorka opiera swoje potrawy na prostych, lokalnych produktach, które są łatwo dostępne w sklepach.