Wiosenne przepisy siostry Anastazji

(okładka miękka)
Wiosenne przepisy siostry Anastazji (okładka miękka, książki)
Liczba stron: 152
Data premiery: 07-04-2016
Wydawca: Wydawnictwo WAM

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
14,90 zł
Special Price 9,99 zł
- +
LUB

Opis

Kulinarna wiosna tylko z siostrą Anastazją!
Tym razem siostra Anastazja proponuje wiosenne sałatki, surówki, dania obiadowe, lekkie desery i przepyszne ciasta. Przepisy oparte są na tradycyjnych polskich produktach  dostępnych w każdym sklepie a wszystkie potrawy są bardzo proste w przygotowaniu i sprawdzają się w każdej polskiej kuchni. Od kilkunastu lat korzystają z nich miliony czytelników. Zaufaj przepisom siostry Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Pustelnik Anastazja
Nazwa Wiosenne przepisy siostry Anastazji
Liczba stron 152
Data premiery 07-04-2016
Wydawca Wydawnictwo WAM
Seria Przepisy Siostry Anastazji
Oprawa miękka
ean 9788327711212
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2016
Forma książka

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Wiosenne przepisy siostry Anastazji

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Anastazja Pustelnik pojawiła się na świecie 13 października we wsi Dylągowa w województwie podkarpackim. Jest polską siostrą zakonną, należącą do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Do zakonu wstąpiła w 1973 roku. Wcześniej pracowała w hucie szkła zlokalizowanej na terenie ówczesnej Czechosłowacji, a także podejmowała prace dorywcze przy sadzeniu leśnych drzew. Gotować zaczęła w wieku 17 lat, do czego zmusiła ją wczesna śmierć matki. Będąc już w zakonie, podjęła się obowiązków kucharki dla niepełnosprawnych dzieci z domów opieki społecznej, gotowała dla nich przez 12 lat. Po tym czasie zaczęła przygotowywać specjały kulinarne dla jezuitów z zakonu w Krakowie. To oni namówili ją do publikowania książek z przepisami, które stały się głośnymi bestsellerami. Anastazja Pustelnik jest dzisiaj lepiej znana jako siostra Anastazja. Jej książki sprzedały się już w kilku milionach egzemplarzy. Anastazja Pustelnik zasłużyła sobie na miano „Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej”, nadane jej w 2007 roku przez redakcję „Gościa Niedzielnego”. W kolejnym roku siostra Anastazja została laureatką Nagrody Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Zadebiutowała opublikowaniem książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Jako najważniejsze wartości w swoim życiu wskazuje modlitwę i pracę. Siostra Anastazja Pustelnik swoje przepisy opiera na prostych, tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Na ich bazie można przygotować potrawy regionalne, sporządzane od wielu lat w różnych częściach naszego kraju. Autorka specjalizuje się zwłaszcza w pieczeniu ciast owocowych – m.in. kruchych, z biszkoptem, drożdżowych i ucieranych. W jej książkach znajdziemy także przepisy na dania mięsne i rybne, pierogi, naleśniki, sałatki i surówki, zupy, przetwory, konfitury, marynaty etc. Są to potrawy i przysmaki przeznaczone na różne okazje, takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wielki Post, Adwent, jubileusze czy nawet zaręczyny. Krąży pogłoska, że dania z przepisów siostry Anastazji Pustelnik zawsze się udają. Być może wynika to z tego, że siostra modli się za osoby korzystające z jej poradników do Maryi. Autorka opiera swoje potrawy na prostych, lokalnych produktach, które są łatwo dostępne w sklepach.