Żywienie w niedoczynności tarczycy

(okładka miękka)
Żywienie w niedoczynności tarczycy (okładka miękka, książki)
40/100
Liczba stron: 130
Data premiery: 25-09-2014
Wydawca: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Dostępność: Dostępny | Wysyłamy w 24 godziny

Normalna cena:
29,90 zł
Special Price 23,99 zł
- +
LUB

Opis

Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?

Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia.

Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy.

Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dodatkowe informacje

Autor Stolińska Hanna, Wolańska Diana, Jarosz Mirosław
Nazwa Żywienie w niedoczynności tarczycy
Liczba stron 130
Data premiery 25-09-2014
Wydawca Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Oprawa miękka
ean 9788320048742
Numer wydania I
Język wydania polski
Język oryginału polski
Rok wydania 2014
Forma książka

Opinie

Recenzje klientów - Ocen: 1

Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś o zdrowym odżywianiu, to z tej książki dowiecie się tego, ale jeśli już ogólne podstawy znacie, to na tę książkę szkoda czasu - na temat diety przy niedoczynności tarczycy jest niewiele, poza tym już na samej okładce z tyłu pojawiają się błędy ("nadczynność" zamiast "niedoczynność"). W skrócie - jeśli nic nie wiecie o zdrowej diecie, polecam, jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś konkretnego o diecie przy niedoczynności, to nie będziecie zadowoleni z zakupu.
Ocena
Recenzja wg w / (Dodano 27.01.2018)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Żywienie w niedoczynności tarczycy

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:

Dostawa

Koszty dostawy:

Zamówienie do 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 4,99 zł 7,99 zł
Kurier 7,99 zł 10,99 zł
Paczkomaty Inpost 6,99 zł -

Zamówienie powyżej 149 zł

DostawaPłatność onlinePłatność
przy odbiorze*
Punkt odbioru 0,00 zł -
Pocztex Kurier 48 0,00 zł 5,99 zł
Kurier 0,00 zł 5,99 zł
Paczkomaty Inpost 0,00 zł -

*Płatność przy odbiorze dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Autor

Mirosław Jarosz to polski lekarz, profesor doktor habilitowany nauk medycznych. Absolwent studiów na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie – tytuł doktora uzyskał w 1991 roku, a w 1998 roku dostąpił habilitacji. W 2004 roku prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Aleksander Kwaśniewski odznaczył go stopniem naukowym profesora. Mirosław Jarosz jest specjalistą w zakresie chorób wewnętrznych, gastroenterologii oraz leczenia poprzez zmiany nawyków żywieniowych. Od 2004 roku pełni funkcję dyrektora Instytutu Żywności i Żywienia. Współpracuje jako ekspert m.in. z takimi organizacjami jak Ministerstwo Zdrowia, WHO czy EFSA. Jest także ordynatorem w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskiego w Warszawie na Oddziale Chorób Wewnętrznych i Gastroenterologii. Mirosław Jarosz pełnił rolę lidera w opracowywaniu norm zdrowego żywienia dla polskiego społeczeństwa. Jest autorem wielu książek naukowych i popularnonaukowych. Jarosz opublikował również wiele artykułów, m.in. na łamach czasopisma „Żywienie Człowieka i Metabolizm”, w którym w 2002 roku objął funkcję redaktora naczelnego. Za swoją działalność prof. dr hab. Mirosław Jarosz otrzymał wiele prestiżowych nagród i odznaczeń – m.in. Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski, Nagrodę I stopnia Ministerstwa Zdrowia czy Złoty Krzyż Zasługi. Mirosław Jarosz w swoich książkach i artykułach podejmuje tematykę zapobiegania i leczenia chorób poprzez zmiany w diecie i stylu życia. Przekazuje praktyczne wskazówki zarówno dla pacjentów, jak i lekarzy, dietetyków czy osób sprawujących opiekę nad chorymi. Zajmuje się zwłaszcza żywieniowym leczeniem chorób układu pokarmowego i krwionośnego. Pomaga w ułożeniu jadłospisu m.in. dla pacjenta z nowotworem złośliwym, zespołem jelita drażliwego, celiakią, nadciśnieniem, zespołem stłuszczonej wątroby czy dną moczanową. W książkach autorstwa Mirosława Jarosza można również uzyskać wiedzę na temat suplementów diety, a także interakcji zachodzących pomiędzy lekami a żywnością. Autor jest propagatorem zróżnicowanej diety z przewagą produktów pochodzenia roślinnego, zgodnej z najnowszymi zaleceniami piramidy zdrowego odżywiania.